SISAK

Predizborni koalicijski sporazum SDP-a i DSU-a

15.01.2009 u 16:52

Bionic
Reading

Županijske organizacije SDP-a i Demokratske stranke umirovljenika (DSU) Sisačko-moslavačke županije potpisale su danas u Sisku predizborni koalicijski sporazum, prema kojemu će na iduće područne (regionalne) izbore izaći zajedno

Na temelju sporazuma DSU podržava predsjednicu Županijske organizacije SDP-a i sadašnju sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić kao kandidatkinju za županicu na lokalnim izborima, a SDP je obećao da će Sisačko-moslavačka županija osnovati posebni odjel koji će skrbiti za umirovljenike i poboljšanje njihovog životnog standarda.
Predizborni koalicijski sporazum potpisali su predsjednica SDP-a Sisačko-moslavačke županije i županica Marina Lovrić, te predsjednik DSU-a Milivoj Tičarić.

Lovrić je napomenula da je to prvi sporazum SDP-a s DSU-om o zajedničkom izlasku na iduće lokalne izbore, podsjetivši kako su za sada u njihovoj koaliciji i SDA te DC. Najavila je da će programi DSU-a biti ugrađeni u zajednički izborni program njihove koalicije.

Predsjednik DSU-a Milivoj Tičarić rekao je kako ta stranka ima svoje ogranke u više gradova i općina Sisačko-moslavačke županije i Hrvatske, dodavši da se stranka odlučila na predizbornu suradnju s SDP-om u Sisačko-moslavačkoj županiji jer su vidjeli da su SDP i sadašnja županijska vladajuća koalicija uložili znatne napore i sredstva za poboljšanje standarda umirovljenika.

'Smatramo da je ovo pobjednička kombinacija, a DSU uvijek želi biti na pobjedničkoj strani, jer sudjelujući u vlasti možemo puno više učiniti za umirovljenike i njihov životni standard', rekao je Tičarić.