MANJE ORUŽJA - MANJE TRAGEDIJA

Predao šest pušaka i 3101 komad streljiva

30.12.2011 u 10:00

Bionic
Reading

U prilog uspješnoj provedbi akcije 'Manje oružja – manje tragedija' na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske govori i jučerašnja dragovoljna predaja veće količine oružja i streljiva u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci. Osoba koja je željela ostati anonimna, kažu u PU vukovarsko-srijemskoj, predala je jučer policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu jednu poluautomatsku pušku, dvije automatske puške, tri vojne puške i 3101 komad streljiva raznog kalibra.

'Ovaj je građanin tako iskoristio odredbe Zakona o oružju, prema kojima se oružje može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni ni prekršajni postupak ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti', kaže Luka Barunčić, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, pozivajući sve građane koji negdje u kući skrivaju oružje, eksplozivne naprave, eksploziv ili streljivo da ih bez straha od sankcija prijave policiji.

Upozorava građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako se ne bi aktivirala i nekog ozlijedila, već da o namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

– Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu u automobilu civilnih oznaka koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – kaže Barunčić.