VREMENSKA PROGNOZA

Pred nama je sunčan vikend, ali potkraj nedjelje očekuje nas promjena

21.09.2019 u 07:46

Bionic
Reading

Za vikend će vrijeme biti pretežno sunčano uz razmjerno svježe noći i jutra, te slab mraz u dolinama unutrašnjosti, a mjestimice, osobito u nedjelju, može biti i kratkotrajne magle. U nedjelju se također očekuje postupni porast naoblake sa zapada, krajem dana uz malo kiše ili poneki pljusak na sjevernom Jadranu, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Iako će subota biti uglavnom sunčana, i dalje će biti razmjerno svježe, a najviša temperatura kretat će se od od 19 do 24 °C, dok će u gorju biti malo niža, javlja DHMZ.

Ujutro je u unutrašnjosti mjestimice moguća magla i slab mraz u nizinama. Vjetar će danas biti uglavnom slab, a na istoku poslijepodne i umjeren jugoistočni i istočni. Na Jadranu će umjerena, podno Velebita i jaka bura već prijepodne oslabjeti, a zatim mjestimice zapuhati umjeren jugozapadnjak i zapadnjak.

Pod utjecajem prostrane anticiklone biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji. Mnogi će se stoga osjećati dobro i neće imati poteškoće uzrokovane vremenom. Zbog razmjerno hladnog jutra potreban je oprez, a posebno oprezni trebaju biti srčani i plućni bolesnici.

Vremenska prognoza 21.9.2019. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Nedjelja će biti pretežno sunčana uz postupni porast naoblake sa zapada. Ujutro u unutrašnjosti se očekuje slab mraz, a mjestimice je moguća i magla. Krajem dana na sjevernom Jadranu može pasti i malo kiše.

Vjetar će biti slab i umjeren južni i jugozapadni, na istoku i jugoistočni, a na Jadranu jugo u jačanju, duž zapadne obale Istre i prema otvorenom moru krajem dana na udare i jako.

  • +5
Zagrebačka svakodnevica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jutro će i dalje biti svježe uz najnižu temperaturu između 2 i 7, a na Jadranu od 12 do 17. Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom od 20 do 25 °C.

U cijeloj zemlji češće, ponegdje moguće i obilnije oborine izgledne su tijekom ponedjeljka i u noći na utorak, dok se u drugom dijelu utorka očekuje prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Umjereno jugo u ponedjeljak će jačati na jako, a u unutrašnjosti će biti jugozapadnjaka. U utorak okretanje vjetra na prolazno umjerenu buru i sjeverozapadnjak na Jadranu te sjeverac na kopnu. Jutarnja temperatura od ponedjeljak će biti u porastu, a dnevne se vrijednosti neće značajno mijenjati.