SUNCE, KIŠA I OBLACI

Pravi proljetni vikend za kraj studenog

24.11.2016 u 10:44

Bionic
Reading

Promjenjivo do pretežno oblačno s kratkotrajnim kišnim, ali i sunčanim razdobljima dominirat će cijeli vikend dok će početak idućeg tjedna obilježiti djelomično razvedravanje. Temperature će ostati visoke, kao i u dosadašnjem dijelu tjedna, s maksimalnim vrijednostima i do 20°C

U petak promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu. Bit će češća na Jadranu i u gorskoj unutrašnjosti, a mogući su i obilniji pljuskovi. Najpovoljnije će biti u Slavoniji, uz najmanju mogućnost za kišu. U unutrašnjosti vjetar slab, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 5 do 10, a na Jadranu od 13 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 11 do 15, a na Jadranu od 15 do 20°C.

U subotu umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu, češću na Jadranu, njegovom zaleđu te u gorskoj unutrašnjosti, a moguće su i obilnije oborine, osobito prijepodne. Najstabilnije na istoku unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhati slab istočnjak i jugoistočnjak, a na Jadranu umjereno i jako, na južnom djelu mjestimice i olujno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 7 do 9, a na Jadranu od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 9 do 14, a na Jadranu od 15 do 19°C.

U nedjelju promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice uz više oblaka moguća je kratkotrajna kiša, na Jadranu i pokoji pljusak. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a na Jadranu će slabo i umjereno jugo od sjevera okretati na buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 4 do 8, a na Jadranu od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 11 do 15, a na Jadranu od 15 do 19°C.

U ponedjeljak djelomice do pretežno sunčano. Ujutro još ponegdje više oblaka uz malu mogućnost za kratkotrajnu kišu, na Jadranu i pljusak. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 1 do 5, a na Jadranu od 8 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 3 do 7, a na Jadranu od 10 do 16°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, period stabilnog, ali i svježeg vremena nastavit će se barem do polovice sljedećeg tjedna.