POČASNI BLEIBURŠKI VOD

Pozvali Mesića da se pokloni bleiburškim žrtvama

02.06.2009 u 16:31

Bionic
Reading

Počasni bleiburški vod (PBV) pozvao je danas hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da posjeti Beiburško polje i pokloni se žrtvama bleiburške tragedije i križnog puta za blagdan Svih svetih 1. studenoga ove godine, kada PBV priprema komemoraciju u Bleiburgu

PBV se, u današnjem priopćenju, poziva na Predsjednikove riječi da nije bio pozvan na ovogodišnju središnju komemoraciju koja se održala 16. svibnja, te ističe kako Predsjednika nisu pozvali, jer je tijekom prošle godine više puta izjavio da ne želi nazočiti komemoracijama u Bleiburgu niti se doći pokloniti žrtvama u bilo koje drugo doba godine.

'Ukoliko se predsjednik Republike Stjepan Mesić u međuvremenu predomislio, Bleiburško polje može posjetiti u bilo koje doba godine, neovisno o središnjoj komemoraciji - kao što su svojedobno učinili predsjednici Vlade Ivica Račan i Ivo Sanader', stoji u priopćenju što ga je potpisao glasnogovornik PBV-a Bože Vukušić. Napominje da PBV za Sve svete 1. studenoga priprema novu tradicionalnu komemoraciju na Bleiburgu.