vatrogasci i dalje na terenu

Požar na Braču pod kontrolom, na Hvaru lokaliziran

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 18.06.2022 22:41
  • Objavljeno 18.06.2022 u 22:41
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Matko Biljak

Požar koji je u nedjelju prije podne buknuo iznad Pučišća na Braču večeras je stavljen po kontrolu, dok je požar u naselju Pitve na Hvaru lokaliziran, a na oba požarišta cijelu će noć dežurati vatrogasci, izvijestili su vatrogasci s terena.

"Požar iznad Pučišća je stavljen večeras pod kontrolu, ali 55 vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila dežurat će na požarištu cijelu noć jer povremeno vjetar razbuktava vatru te je nužna brza intervencija vatrogasaca kako bi se spriječilo širenje vatrene stihije", rekao je Hini zapovjednik vatrogasnog operativnog područja Brač Nikola Mratinić.

Izvijestio je da je u tom požaru opožareno oko 20 hektara borove šume a učinjena je i materijalna šteta na nekoliko maslinika.

Tijekom popodneva taj je požar u jednom trenutku zaprijetio i kućama i vikendicama u Pučišćima, ali su vatrogasci uspjeli spriječiti prodor vatrene stihije do stambenih objekata.

Požar na Hvaru, koji je u subotu planuo u naselju Pitve kod Jelse, lokaliziran je večeras oko 21 sat, doznaje se od zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jelsa Romana Radonića.

I na tom će požarištu vatrogasci dežurati cijelu noć kako bi se spriječilo eventualno novo razbuktavanje požara jer puše bura koja može raspirivati vatru, dodao je.

  • +8
  • +5

Požar na Braču

Izvor: Cropix / Autor: Matko Biljak

Po njegovim riječima, opožareno je oko 15 hektara pretežito borove šume.

Tijekom popodneva vatrena stihija na tom se požarištu bila usmjerila prema kućama u naselju Pitve, ali su je vatrogasci uspjeli na vrijeme zaustaviti.

U gašenju požara pomagali su i kanader i air traktor.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!