afera janaf

Povjerenstvo za sukob interesa provjerava druženje Tomislava Ćorića s Draganom Kovačevićem

01.10.2020 u 15:07

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, doznajemo, otvorilo je predmet protiv ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića

Za tportal su u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa potvrdili da su otvorili predmet te da će provjeriti je li išta sporno u tome što je Ćorić kao ministar zaštite okoliša i energetike sudjelovao u postupku izbora Dragana Kovačevića za predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod d.d., a javno je deklarirao kako je posjećivao tzv. 'klub' u vlasništvu njegovog trgovačkog društva'.

Tek nakon toga odlučivat će se hoće li se ili ne pokrenuti postupak protiv Ćorića, kada će se tražiti i njegovo očitovanje.

Prijava protiv Ćorića Povjerenstvu je stigla i od GONG-a. Naime, ta je udruga prijavila ministre Tomislava Ćorića, Josipa Aladrovića, Olega Butkovića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Roberta Hranja te predsjednika Zorana Milanovića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, zbog, kako navode, kršenja propisa u takozvanom klubu Dragana Kovačevića.

Da bi se Ćorić zbog odlaska u Klub u Slovenskoj mogao naći pod lupom Povjerenstva neizravno je dala naslutiti šefica tog tijela Nataša Novaković prije neki dan.

'Pitanje je možete li biti nepristrani u vezi osobe koju ćete predložiti za imenovanje, a ta ista osoba vas poziva da se kod nje u privatnom prostoru družite, pijete, jedete… To je jedna od mogućih situacija koje mogu biti problematične', kazala je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva, ovog tjedna gostujući na RTL-u.