NA RASPOLAGANJU INSTITUCIJAMA

Ćorić 'bez komentara': Javnost se zabavlja stvarima koje su ispod svake razine

28.09.2020 u 10:45

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić govorio je nakon konferencije u zagrebačkom hotelu Esplanade. Odgovarao je na pitanja vezano uz sukob predsjednika i premijera te aferu Janaf

Ćorić je kazao kako mu je prvi glas da su i ministri uvučeni u sukob predsjednika i premijera te kako ta tema neće biti tema njegovog istupa.

'Još jednom ću ponoviti teze - DORH, USKOK bave se svojim poslom, ministarstva i Vlada bave se svojim poslom, naše dodirne točke su minimalne. U Hrvatskoj ima svatko pravo promišljati na svoj način. Nemojte me molim vas tražiti da to komentiram', rekao je Ćorić, prenosi N1. Naglasio je da će, ako bude potrebno, prema nadležnim institucijama objasniti svaki detalj.

Komentirao je i nagađanja da su on i ministar Aladrović kumovi.

'Nismo, ali je teza vrlo simpatična. Svašta se čuli u zadnje vrijeme... Treba propitivati svaki sustav. Ako postoji sumnja na korupciju, svi trebaju djelovati, ali propitkivati tko je što jeo i što je ostalo na stolu je ispod svake razine', kazao je Ćorić, prenosi Dnevnik.hr.

Kazao je kako bi hrvatsku javnost trebalo zanimati funkcioniranje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. 'Mislim da treba propitivati ponašanje na svim razinama i uspješnost politika, ali detalji o kojima se posljednjih desetak do petnaest dana razgovara su ispod svake razine'.

  • +11
Privođenje uhićenih u akciji Janaf na sud Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Hoće li se Dragan Kovačević moći vratiti u Janaf?

'O odluci Nadzornog odbora sam jučer vidio u medijima. Očito je taj ugovor o radu tako koncipiran, no pretpostavljam da u tom ugovoru postoji klauzula da ukoliko je rad bio na štetu kompanije, da jednostavno nije moguće aktivirati tu klauzulu i pretpostavljam da se Nadzorni odbor na to referirao', pojasnio je Ćorić.