prvi korak

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet u slučaju Gorana Marića

29.04.2019 u 11:59

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na svom je radnom sastanku odlučilo otvoriti predmet u slučaju ministra državne imovine Gorana Marića

U predmetu će Povjerenstvo, doznaje N1, provjeriti koja je bila uloga ministra Marića u prodaji vile u kojoj je boravio bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Vila je prodana tvrtki Zvonka Šarića s kojim je ministar u prijateljskim odnosima i od kojega je kupio kuću u Živogošću.

Ukoliko se to pokaže potrebnim, Povjerenstvo će od ministra zatražiti očitovanje i nakon toga odlučili hoće li protiv njega pokrenuti postupak.

Podsjetimo, još krajem prošlog tjedna najavljeno je da će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesarazmotriti slučaj ministra Marića na temelju teksta u tjedniku Globus, koji ga proziva da je u imovinskim karticama prijavio višestruko nižu vrijednost kuće u Živogošću od današnje tržišne vrijednosti i one koju je imala 2012. kad ju je kupio.

Ministar Marić je prošli tjedan istaknuo kako nema potrebe za procjenom tržišne vrijednosti, ocjenjujući interesantnim da se to ne traži za brojne nekretnine na atraktivnim lokacijama u vlasništvu drugih dužnosnika.

  • +11
Kuća ministra Gorana Marića u Živogošću Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX

 Uvjeren je da 'kamen spoticanja' nije njegova vikendica, već 1.300 onih protiv kojih se vodi postupak za iseljenje i naplatu potraživanja, onih koji 25 godina nisu plaćali korištenje državnih nekretnina, protiv trgovačkih društava i onih koji su podzakupom zaradili stotine milijuna kuna. 'U huškačkoj atmosferi istina prva nastrada, ali u takvim okolnostima ona izgleda nije ni bitna', kazao je Marić, dodavši da će Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uvijek biti na raspolaganju i dati mu sva objašnjenja.