POD LUPOM povjerenstvA za sukob interesa

Marić: Zanimljivo je da se nakon sedam godina netko bavi vrijednošću moje vikendice

24.04.2019 u 21:37

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa idućeg tjedna pozabavit će se slučaem ministra državne imovine Gorana Marića i njegove vikendice. Naime, prema pisanju tjednika Globus Marić je u imovinskim karticama prijavio višestruko nižu vrijednost kuće u Živogošću od tržišne vrijednosti koju ona ima danas i koju je imala 2012. godine, kada ju je Marić kupio

Globus je u tekstu problematizirao i različitu površinu te nekretnine u imovinskim karticama koje je Marić podnio 2013. i 2016. godine, a podcrtava i činjenicu da je i ovu kuću i druge nekretnine Marić kupio od Zvonka Šarića, čija je tvrtka Sjajna svjetlost na natječaju njegova ministarstva kupila vilu u Grškovićevoj ulici u Zagrebu, koju je do izmjena zakona koristio bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Marić u razgovoru za Večernji list potvrđuje da je od Šarića kupovao nekretnine te da su u prijateljskim odnosima, no opovrgava da je radio bilo što protuzakonito ili da je na bilo koji način pogodovao prijatelju.

Marić objašnjava da je Šarić na ponovljenom natječaju na kojem je bilo više ponuđača vilu u Grškovićevoj kupio zato što je imao najbolju ponudu. 'Postoje natječajna povjerenstva koja niti biram niti imam ikakve kontakte s njihovim članovima, a da se nikom ne pogoduje, svjedoči i činjenica da je 46 natječaja s 2300 ponuda provedeno, ne samo bez prigovora nego bez ijedne primjedbe', tvrdi Marić.

Kuću u Živogošću kupio je, kaže, za 800.000 kuna, kako je i prijavio Povjerenstvu, a njezinu vrijednost naknadno nije mijenjao jer smatra da mu to i nije dužnost.

Naime, upravo cijena po kojoj je kuća kupljena bode u oči, budući da se trgovci nekretninama uglavnom slažu kako je riječ o prodaji ispod cijene te da se za takvu nekretninu u Živogošću moglo dobiti znatno više novca.

'Kuću sam dobio po cijeni po kojoj sam je dobio. Da je bila skuplja, ne bih je ni kupio, a zanimljivo da se sada, nakon sedam godina, netko bavi vrijednošću moje vikendice', kaže Marić.

  • +5
Ministar Goran Marić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL