novi slučaj

Povjerenstvo otvorilo predmet o Plenkoviću zbog prijatelja iz djetinjstva koji je predložen u Upravu Janafa

10.02.2020 u 11:34

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na radnom sastanku u ponedjeljak raspravljalo je o Andreju Plenkoviću te otvorilo predmet kako bi ispitali okolnosti angažmana premijerova prijatelja Vladislava Veselice u Upravi Janafa

Vladislava Veselicu u četvrtak je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice, između ostalih, predložila u Upravu Janafa, nakon dovršenog javnog natječaja.

Vladislav Veselica, prijatelj je premijera Plenkovića još od osnovne škole, a kako je sam izjavljivao za medije, znaju se više od 40 godina. Riječ je o sinu Vladimira Veselice i nećaku poznatog hrvatskog disidenta u vrijeme komunizma Marka Veselice, piše N1.

Premijer i Vladislav Veselica prijatelji su još od 1976. godine, kada su zajedno išli u Osnovnu školu Jordanovac, kako je i sam Plenković izjavljivao.

Veselica je od lipnja 2012. zaposlen u Janafu, potvrdili su u Ministarstvu zaštite okolišta, a od kolovoza 2013. do danas radi kao pomoćnik direktora Sektora komercijalnih poslova i kao direktor Sektora komercijalnih poslova, pa se pretpostavlja kako je time ispunio uvjet od pet godina na rukovodećoj poziciji.

'Nije se izuzeo niti smatramo da je to bilo potrebno. Premijer i Veselica nisu ni u kakvom srodstvu, niti su rodbinski povezani, niti postoji bilo kakav oblik interesne povezanosti među njima. Radilo se o javnom natječaju na kojem se prijavilo niz kandidata, a odlučivalo je Povjerenstvo nadležnoga Ministarstva', poručili su iz Vlade nakon zatvorene sjednice.