IZVANREDNA SJEDNICA VLADE

Povjerenik Fuele predstavlja izvješće o monitoringu

26.03.2013 u 09:58

Bionic
Reading

Europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele u Zagrebu će na izvanrednoj sjednici hrvatske vlade predstaviti posljednje izvješće Europske komisije o monitoringu priprema Hrvatske za pristupanje Europskoj uniji

Na početku sjednice predviđena su obraćanja premijera Zorana Milanovića, povjerenika Fuelea te prve potpredsjednice vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić. Po završetku sjednice, predviđene su izjave za medije premijera Milanovića i povjerenika Fuelea. Da u izvješću stoji da je Hrvatska u potpunosti spremna za članstvo u Europskoj uniji, pohvalio se prije 10-ak dana premijer Zoran Milanović, nakon što se u Bruxellesu sastao s predsjednikom Europske komisije. 'Ta je priča gotova. Dakle, svoj posao smo obavili', istaknuo je Milanović.

Hrvatska očekuje da će posljednje izvješće Europske komisije o monitoringu priprema Hrvatske za pristupanje Europskoj uniji biti 'u punoj mjeri pozitivno' budući da je ispunila sve preuzete obveze, izjavila je u ponedjeljak u Zagrebu prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić uoči objave izvješća.