STRATEGIJA ZA 15 GODINA

'Povelja je orijentacija prema budućnosti'

14.09.2010 u 16:09

Bionic
Reading

Ivica Mudinić, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost, u ime okupljenih članova gospodarskog vijeća pojasnio je samu ideju 'Povelje za razvoj gospodarstva 2025' i što se njome želi postići nakon sastanka Savjeta za gospodarstvo predsjednika Republike

Nakon što je predsjednik pozdravio Inicijativu, Ivica Mudrinić je rekao da očekuju sastanke s premijerkom i Vladom, kao i političkim strankama vezanim uz Povelju, a nakon toga će je prezentirati javnosti i drugim bitnim čimbenicima u društvu i nakon toga očekuju široku potporu, konsenzus oko budućnosti i razvoju Hrvatske do 2025. godine.

'Svi su dosad pozitivno reagirali na sadržaj povelje i ciljeve koje smo postavili. Vidjet ćemo kako će rasprava teći u budućnosti. Koncept povelje nije Vijeće za konkurentnost, nego bi trebala biti zajednička Povelja svih čimbenika u društvu. Time bismo utvrdili svoju zajedničku budućnost – ključni ciljevi, kakav BDP želimo, kako se odnositi prema edukaciji, koje vrednote poštovati i, zapravo, na koji ćemo način realizirati tu bolju budućnost o kojoj svi često govore', rekao je Mudrinić i dodao da je riječ o jednoj vrsti orijentacije prema budućnosti, a ne prema prošlosti ili sadašnjosti.

Ona ima načelni karakter, upućuje na konkretna područja, ali prepuštamo Vladi, budućim vladama i političkim strankama oko strategije to kako će realizirati te ciljeve.

Damir Kuštrak
, predsjednik HUP-a, nadovezao se na Ivicu Mudrinića rekavši da je 'ideja da se odrede ciljevi i strategija kako bi moglo doći do izražaja kompetencija pojedinih gospodarskih stranaka i da zapravo jednom doživimo natjecanje tko je kompetentniji i sposobniji nešto provesti i izvesti'.