Afera Agram

Potvrđena optužnica protiv Milana Bandića za zbrinjavanje otpada u Zagrebu

30.10.2019 u 10:23

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Zagrebu održana je sjednica optužnog vijeća na kojoj je potvrđena optužnica u kojoj se gradonačelnik Milan Bandić i Petar Pripuz terete zbog načina zbrinjavanja otpada od strane Grada Zagreba

Informaciju je potvrdio odvjetnik Anto Nobilo, javlja Dnevnik Nove TV.

Podsjetimo, optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te ''poslovnih partnera'' gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti ''teške'' više od 25 milijuna kuna, USKOK je sudu predao još sredinom prosinca 2015. No sjednice optužnih vijeća više su puta prekidane i odgađane. Sedam točaka optužnice za štetu gradskom i državnom proračunu sud je potvrdio u ožujku, a tri su točke tada tužiteljstvu vraćene na doradu.

U optuženičkoj piramidi nakon Bandića sjede bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, vlasnik CIOS-a Petar Pripuz, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, Ivan Markušić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

  • +7
Milan Bandić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Optužnicom su bili obuhvaćeni i gradonačelnikov suradnik Dragutin Kosić te bivši direktor zagrebačke plinare Ante Dodig, koji su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne.

Istraga u slučaju Agram pokrenuta je zbog sumnji da je gradonačelnik sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti oštetio grad kojim upravlja godinama, osim u slučaju povezanim s predsjedničkom izbornom kampanjom, gdje je zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon izbora 2010. navodno oštetio i Državni proračun.

AKO STE PROPUSTILI:

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL