PAD AIRBUSA U ALPAMA

Potraga za tijelima žrtava trajat će najmanje tjedan dana

25.03.2015 u 07:21

  • +18

Pad zrakoplova u Francuskoj

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Potraga za ostacima tijela 150 žrtava najveće zrakoplovne nesreće u povijesti Francuske nastavlja se u srijedu rano ujutro, javlja agencija AFP, ističući da će najmanje tjedan dana biti potrebno za pretragu poprišta nesreće

Potpukovnik Jean-Marc Menichini, koji vodi istragu, izjavio je da će 30 pripadnika spasilačke službe nastaviti potragu za ostacima tijela žrtava u srijedu rano ujutro. Oni će na mjesto nesreće stići helikopterom dok 65 policajaca nastavlja potragu pješice. Grubo i nepristupačno planinsko područje otežava potragu.

U operativni centar policije na mjestu nesreće oko 14 sati po lokalnom vremenu trebali bi stići francuski predsjednik Francois Hollande, njemačka kancelarka Angela Merkel i španjolski premijer Mariano Rajoy.

Na putu prema mjestu nesreće su i obitelji poginulih, kojima je osiguran smještaj te 50 stručnjaka za psihološku pomoć.

Među poginulima i dvoje pjevača Opere u Düsseldorfu

Pedesetčetverogodišnji bas-bariton Oleg Bryjak i 33-godišnja Maria Radner, kontraalt, igrali su uloge Albericha i Erde u operi Richarda Wagnera 'Siegfried' u barcelonskom kazalištu Gran Teatre del Liceu, a u ponedjeljak su se vraćali u svoju matičnu opernu kuću u Düsseldorfu.

U padu A320 poginuo je i suprug Marije Radner i njihova beba. Radner, rodom iz Düsseldorfa, postala je međunarodno poznata 2012. zahvaljujući nastupu u Wagnerovoj operi 'Sumrak bogova' u Metropolitanu u New Yorku. Iste godine nastupala je u milanskoj Scali i Kraljevskoj opernoj kući u Londonu.

Bryjak je podrijetlom iz Kazahstana, a 1996. se pridružio opernoj kući u Düsseldorfu.  Nastupao je u Parizu, Zürichu, Londonu, Beču, Berlinu, Münchenu, Sao Paolu, Tokiju, Los Angelesu i Chicagu.