PAD HELIKOPTERA

Potraga u kanjonu Čikole: Istražitelji sumnjaju gdje je mogao završiti treći član posade

22.06.2023 u 14:52

Bionic
Reading

Potraga za trećim članom posade mađarskog vojnog helikoptera nastavljena je u četvrtak ujutro, zasad bez rezultata, a sumnja se da je u olupini koja je pronađena u kanjonu Čikole i u potpunosti je izgorjela, izvijestio je HRT

Kada i kako će se olupina vaditi još nema informacija. Sve su službe i danas na mjestu pada mađarskog vojnog helikoptera, a o uzrocima nesreće se još uvijek ne može govoriti.

U tijeku je istraga koja će pokazati kako se dogodila nesreća, a provodit će se u skladu s NATO standardima. Hrvatskim istražiteljima priključit će se i mađarski.

U medijima se spominje kao moguća prepreka zipline u kanjonu, no uređaj uređaj koji prati sve parametre leta još uvijek nije pronađen, navodi HRT i dodaje da se područje pretražuje i dronovima.

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz / PIXSELL

"Tu smo s dronovima i pretražujemo teren. U potrazi smo za trećim članom posade i tražimo krhotine pa ćemo dojaviti MORH-u ako pronađemo još neke dijelove helikoptera. Dosta je nepristupačan teren", izjavio je Mislav Čupić iz šibenskog HGSS-a.

Mađarski helikopter Airbus H145 koji je bio na obuci u Međunarodnom središtu za obuku specijalnih zračnih snaga (MSAP TC) u vojarni Hrvatsko ratnog zrakoplovstva (HRZ) u Zemuniku, srušio se u srijedu oko 12 sati u blizini Drniša, kod Pakovog Sela, na povratku sa zadaće na matični aerodrom.

  • +6
Potraga za mađarskim helikopterom u kanjonu Čikole Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL