CARITAS

Potpredsjednica Kosor sudjelovala u humanitarnoj akciji

13.12.2008 u 12:53

Bionic
Reading

U humanitarnoj prodaji božićnih drvaca u sklopu akcije Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti", koja je održana danas na zagrebačkome Cvjetnom trgu, sudjelovala je, među ostalim, i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor

Akciju kojom se prikuplja novac za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj tradicionalno podržava Hrvatska Vlada, građani je prepoznaju i na taj način žele pomoći, istaknula je potpredsjednica Kosor.

Ne mogu o govoriti koliko će se danas novaca skupiti, ali mogu govoriti o volji i želji ljudi da sudjeluju u akciji, te o volji hrvatske Vlade koja je donirala 350 tisuća kuna za akciju, kazala je Kosor novinarima.

Istaknuvši kako Vlada svake godine nastoji sudjelovati i poduprijeti tu ideju, kazala je da nekim ljudima u Hrvatskoj treba dati osjećaj kako nisu sami, zaboravljeni i ostavljeni.

"Ove se godine Caritas odlučio za pomoć obiteljima s bolesnom djecom i to je iznimno vrijedno i važno", kazala je Kosor, dodavši kako je vrlo teško obiteljima, posebice u ovim danima, kada su djeca bolesna i u bolnicama, a ishod liječenja je neizvjestan.

Na novinarsko pitanje o današnjem skupu građanske incijative za povratak imena Kazališni trg zagrebačkom Trgu maršala Tita, Kosor je odgovorila da je svačije pravo prosvjedovati i imati svoje mišljenje.

Hrvatska je demokratska zemlja i svatko ima pravo izraziti svoje slaganje ili neslaganje s nečim. I izražavanje nezadovoljstva, ali samo mirno, jest nešto što je slobodno, na ovaj ili onaj način, rekla je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Istodobno je na drugoj strani Trga maršala Tita "Građanska inicijativa protiv ustaštva" održala prosvjed protiv preimenovanja toga trga.

Kosor je istaknula kako nije dobro da Vlada na bilo koji način posreduje, jer u konkretnom slučaju, imena trga, riječ je o ovlastima Grada Zagreba i na toj razini treba razgovarati i rješavati to pitanje.

U suradnji s Hrvatskim šumama, koji je darovao 1000 božićnih drvaca s korijenom, Hrvatski Caritas je humanitarnu prodaju priredio i u Sisku, Karlovcu, Vinkovcima, Vodicama, Šibeniku, Splitu, Zadru, Benkovcu i Biogradu. U Zagrebu su u prodaji drvaca sudjelovali i čelnici Grada Zagreba, među kojima i gradonačelnik Milan Bandić, čelnici Hrvatskih šuma i drugi.

Ovogodišnja prodaja božićnih drvaca priređena je uoči Nedjelje Caritasa, koja se obilježava sutra, na treću nedjelju došašća. Svake se godine odabire geslo, a ove se godine obilježava s pozivom "Ljubav sve podnosi" (1. Kor 13).