UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Potpora Plenkoviću stiže sa svih strana, od župana, gradonačelnika, saborskih zastupnika...

21.01.2020 u 17:27

Bionic
Reading

Više HDZ-ovih saborskih zastupnika te čelnika županijskih organizacija i gradonačelnika dalo je u utorak potporu aktualnom predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću za kandidaturu na dužnost predsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković u pismu potpore Plenkoviću ističe kako on vodi Vladu i stranku u ispravnom smjeru. Poručio je kako je to put zajedništva koji vodi ka novim postignućima za opće i zajedničko dobro, ali i put prema novom gospodarskom razvoju Vukovarsko-srijemske županije, njezinih gradova i općina. "Andrej Plenković je dao nemjerljiv doprinos ugledu koji Hrvatska uživa kao članica Europske unije", smatra Milinković.

Uz Milinkovića potporu Plenkoviću dalo je i više čelnika županijskih organizacija HDZ-a i gradonačelnika. Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić na svom facebook profilu navodi kako je Plenković od preuzimanja odgovornosti predsjednika Vlade kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem "dokazao naklonost našoj Slavoniji i našim Vinkovcima".

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić poručio je da će podržati Plenkovića za novi mandat predsjednika HDZ-a jer, među ostalim, uspješno vodi stranku i Vladu, drži je čvrsto na poziciji desnog centra gdje ju je postavio dr. Franjo Tuđman te HDZ i Vlada pod njegovim vodstvom gradi Pelješki most.

Turk: Plenković je preuzeo odgovornost u nezahvalnom političkom trenutku

Kako je ispravan smjer kojim aktualni predsjednik vodi i stranku i državu smatra i predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. "Imamo na čelu čovjeka koji je preuzeo odgovornost u nezahvalnom i osjetljivom političkom trenutku, a koji se i danas s jednakom odgovornošću racionalno, argumentirano, kulturno i staloženo nosi s izazovima koje njegove dužnosti nameću", napisao je Turk na svom facebook profilu.

Predsjednik varaždinskog Gradskog odbora HDZ-a Damir Habijan poručio je kako politika sadašnjeg predsjednika stranke i aktualnog premijera Andreja Plenkovića vodi Hrvatsku u ispravnom smjeru. "Za stranačku demokraciju uvijek je dobro da postoji više kandidata za funkciju predsjednika stranke. No, ne želimo vraćati stranku na rasprave o ideološkim temama i prošlosti", naveo je na svom facebooku. Podsjetio je i da su u Varaždin "vraćene PUMA-e, dopisništvo HRT-a, a u ovoj godini očekujemo povratak sjedišta Sveučilišta Sjever".

Potporu Plenkoviću dao je i predsjednik zadarskog županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, gradonačelnik Županje Davor Miličević, saborski zastupnik iz Vinkovaca Mladen Karlić te saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

Plenković: Nije mi problem stati pred medije

Novinari su Plenkovića u utorak u Davosu pitali hoće li biti televizijskog sučeljavanja kandidata tijekom predizborne utrke, a koje zazivaju neki protukandidati.

"Ja sam išao u sučeljavanja dugo godina, što se tiče HDZ-a i kao kandidat za premijera. Meni nikad nije bio problem stati pred medije, pred pitanja, pred vas i vaše kolege", rekao je kratko Plenković.