VIROVITICA

Potpisan ugovor za gradnju dijela državne ceste D12 vrijedan 33,6 milijuna kuna

21.02.2019 u 22:06

Bionic
Reading

Ugovor za izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata s ishođenjem lokacijske i građevinske dozvole za gradnju dijela državne ceste D 12 - četverotračne brze ceste u punom profilu duge 60 kilometara, vrijedan 33,6 milijuna kuna, potpisan je u Virovitici u četvrtak navečer

Potpisivanjem ugovora učinjen je zadnji korak za dobivanje sve potrebne dokumentacije, prije građevinske dozvole i početka gradnje, a rok za izradu dokumentacije je 20 mjeseci.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i Oliver Kumrić, predsjednik Uprave IGH u ime zajednice ponuditelja, koju čine IGH d.d., Inženjerski projektni zavod d.d., Rijekaprojekt d.o.o. i Rencon d.o.o.

Riječ o dionici - čvorište Vrbovec 2 (D10) - Bjelovar - Virovitica - Granični prijelaz Terezino Polje (granica Republike Mađarske).

"Potpisom ovog ugovora počinje realizacija kapitalnoga projekata koji nije važan samo za Virovitičko-podravsku županiju jer cesta od Svete Helene do Bjelovara i Terezinog Polja, duga 94 kilometara, prolazi kroz tri županije. Njezinom izgradnjom stječu se važne pretpostavke za gospodarski razvoj cijelog ovog kraja“, rekao je Josip Škorić.

Oko 20 milijarda kuna ulaganja u prometnu infrastrukturu

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao kako se u ovom trenutku u prometnu infrastrukturu u Hrvatskoj ulaže oko 20 milijarda kuna.

"Spojiti Viroviticu brzom cestom prema Bjelovaru, odnosno prema Zagrebu jedan je od prioriteta. Prošle smo godine ovdje otvorili Sjevernu obilaznicu koja je rasteretila grad, ova cesta učinit će pak Viroviticu dostupnijom, a to znači u razvoj poduzetničkih zona te gospodarstva“, rekao je ministar Butković.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin izrazio je zadovoljstvo zbog skoroga početka gradnje brze ceste.

"Radimo stvari koje nisu predviđene za male gradove i za sve te projekte neophodna nam je brza cesta. S ponosom mogu reći da je ovo jedan od najboljih trenutaka u mojoj političkoj karijeri. Ovo je projekt o kojemu govorimo više od deset godina. Mijenjale su se vlade i ministri, a mi smo sve vrijeme pokušavali progurati makar projektnu dokumentaciju“, rekao je Krin.