opasna cesta

Karlovac potiče izradu elaborata za sigurniji promet na D1 kroz Turanj

23.10.2018 u 19:50

Bionic
Reading

Grad Karlovac slaže se sa stanovnicima Turnja kako je pravo rješenje sigurnosti prometa u toj četvrti izgradnja zaobilaznice, a dotad gradska uprava nastavlja poticati mjere za izradu elaborata Hrvatskih cesta za povećanje sigurnosti na državnoj cesti D 1 kroz Turanj u skladu sa sastancima roditelja školske djece s nadležnim institucijama, priopćeno je u utorak iz Ureda gradonačelnika.

Na sljedećem sastanku na Turnju koji će se održati 15. studenoga Hrvatske bi ceste trebale predstaviti prometni elaborat, s obzirom da se bez njega ne smiju poduzimati nikakve radnje na bilo kojoj dionici, a Grad Karlovac im je službeno predao „projektni zadatak potreban za izradu prometnog elaborata za državnu cestu D1“ kroz Turanj.

Među 13 točaka tog "projektnog zadatka" su postavljanje obostranog mjerača brzine, MUP-ovo postavljanje kamera, promjena halogenih svjetala u led svjetla na postojećem pješačkom semaforu, gradnja nogostupa na dijelu od mosta preko rijeke Korane do OŠ Turanj i postavljanje ograde na izlazu iz škole.

 Gradonačelnik Damir Mandić i gradska uprava definirali su kako će na djelu ceste zvanom Sajevac Grad Karlovac financirati postavljanje dva mjerača brzine, te zajedno s karlovačkom Policijskom pravom financirati postavljanje nadzorne kamere.

 Zahtjeve za sigurnijim rješenjima u prometu na D1 kroz Turanj pokrenuli su stanovnici te četvrti nakon tragične pogibije djeteta na biciklu 12. listopada. Zbog te su tragedije dvije prošle nedjelje prosvjedovali usporavanjem prometa na D1. 

 Sastanku s roditeljima školske djece i Gradske četvrti Turanj osim gradonačelnika Damira Mandića i župana Karlovačke županije Damira Jelića odazvali su se i predstavnici Hrvatskih cesta, Ministarstva unutarnjih poslova, PU karlovačke, te Ministarstva pomorstva, prometa i infrasturkture.