česti kvarovi

Butković odgovorio prosvjednicima sa Žirja i Kaprija: Ministarstvo će naći rješenje

21.02.2019 u 13:53

Bionic
Reading

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je u četvrtak mještanima otoka Žirje i Kaprije, koji su u Šibeniku zatražili oduzimanje koncesija tvrtki Catamaran line jer zbog čestih kvarova katamarana ostaju izolirani, da je obalni linijski prijevoz jako dobro razveden, a za njihov slučaj će se naći rješenje

Na opasku novinara da s jedne strane Hrvatska ima Zakon o otocima koji je dobar, a s druge se strane zakoni ne poštuju, što otočanima život čini užasnim, Butković je rekao kako se tu radi o pojedinačnom slučaju.

"Pa nije sve baš tako. Imamo jako dobro razveden obalni linijski prijevoz. Prošle je godine Agencija za obalni linijski prijevoz raspisala niz natječaja za nove i postojeće linije i mislim da je to jako dobro uređeno", kazao je.

Butković ističe da Agencija mora razmotriti problem s tvrtkom Catamaran line, vidjeti o čemu se radi, jer ona, a ne ministarstvo, može otkazati koncesiju.

"Vidjet ću što su rekli iz agencije. Uvijek smo nalazili rješenja i uvijek smo vodili računa da sve funkcionira, a tako ćemo i ovaj put", ustvrdio je Butković odgovarajući na pitanje jesu li razmišljali da spornoj tvrtki otkažu koncesiju.

Pedesetak mještana otoka Žirje i Kaprije prosvjedovalo je pred šibenskom gradskom upravom tražeći od nadležnih da oduzmu koncesiju tvrtki Catamaran line za liniju Šibenik - Kaprije - Žirje, jer je katamaran na toj liniji često u kvaru i ne plovi. Njihove je zahtjeve podržao i šibenski gradonačelnik Željko Burić.