LIHVARENJEM DO 1,2 MILIJUNA KN

Posudili mu novac, mučili ga te otjerali u pljačku banke

28.09.2012 u 15:44

Bionic
Reading

Dvojica muškaraca s područja Splita u zadnje su dvije godine uspjela od 29- godišnjaka iznuditi ukupno 1,2 milijuna kuna za dug od 13 tisuća eura koji im je on trebao vratiti, priopćila je danas u PU splitsko-dalmatinskoj.

Djelatnici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske jučer su dovršili istragu nad 41-godišnjakom i 31-godišnjakom iz Splita koje se kaznenom prijavom sumnjiče da su iznuđivali 29-godišnjaka od kolovoza 2010. godine do sredine veljače 2012. godine.
Utvrđeno je da su dvojica osumnjičenika zajednički i dogovorno, uz angažman više nepoznatih osoba, prijetnjama od oštećenog 29- godišnjaka iznuđivali novac, stoji u kaznenoj prijavi.

Kako se navodi, 29- godišnjak je od dvojice muškaraca posudio 13.000 eura, nakon čega su oni stalnim prijetnjama smrću njemu osobno i članovima njegove obitelji, te fizičkim napadima i prisiljavajući ga na razbojstva u više banaka, od njega iznudili novčanu svotu od 1.200.000 kuna.

Da bi zastrašili mladića dvojac je 29- godišnjaku pucao pod noge, stavljao mu pištolj u usta, tjerali ga na kupanje u hladnom moru, te pratili članove njegove obitelji.

Prestrašeni mladić (29) je počinio četiri kaznena djela razbojstva banaka na području Splita i Šibenika, a sve kako bi vratio dug.

Policija je utvrdila da im je novac predavao na ruke i uplatom na račune i to 423.500 kuna, koje je pribavio razbojstvima zbog kojih se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, te 778 .500 kuna koje je podigao s računa očeve tvrtke i privatnog računa.

Utvrđeno je da je od dvojice počinitelja na slobodi 41- godišnjak, dok je 31- godišnji počinitelj u zatvoru zbog drugih kaznenih djela. Kako se doznaje, 41-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan u pritvorsku policijsku jedinicu PU splitsko-dalmatinske.