zbog koronavirusa

Poštanski operateri iz BiH obustavili slanje i prijam pošiljki iz Kine

06.02.2020 u 13:37

Bionic
Reading

Sva tri poštanska operatera iz Bosne i Hercegovine zbog pojave koronavirusa potpuno su obustavili slanje svih redovitih poštanskih pošiljki za Kinu, osim ekspresne dostave putem DHL servisa, dok je prekinuta dostava pošiljki za kupce iz BiH s područja Wuhana, a za druge regije se očekuju kašnjenja

Kako je u četvrtak priopćeno iz Hrvatskih pošta u Mostaru, do daljnjeg je obustavljen prijam svih vrsta redovitih pošiljaka koja obavljaju poštanski operateri iz BiH, Hrvatske pošte Mostar, Pošte BiH i Pošte Republike Srpske koje imaju za odredište Narodnu Republiku Kinu.

"Razlog je privremena obustava letova većine stranih zrakoplovnih kompanija prema NR Kini s ciljem prevencije širenja koronavirusa", navodi se u priopćenju Hrvatskih pošta u Mostaru.

Dodali su kako se slanje ekspresnih pošiljaka putem DHL-a za NR Kinu obustavlja samo za područje Wuhana, dok se za ostala područja NR Kine obavlja prijam tih međunarodnih pošiljaka, ali se očekuju kašnjenja u prijevozu i dostavi.

Do toga je došlo zbog preporuka zdravstvenih ustanova te DHL-a i međunarodnih poštanskih servisa koja obavljaju promet pošiljki.

Hrvatska pošta Mostar navela je kako je u kontaktu sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH iz kojeg je priopćeno kako do sada nije zabilježen prijenos koronavirusa preko poštanskih pošiljaka. Dodaje se i da je Pošta Kine obavijestila druge poštanske operatore da se, prema nalogu kineske vlade, vrši dezinfekcija svih poštanskih pošiljaka koje su podrijetlom ili su bile u tranzitu preko centra u Wuhanu.