PROZVALI GA ZBOG PRORAČUNA

Poslodavci razbjesnili Šukera

05.03.2010 u 17:37

Bionic
Reading

Susret predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Vlade danas u Banskim dvorima ipak nije bio 'kamilica sastanak', kako su to htjeli svojim priopćenjem za javnost prikazati u kabinetu premijerke Jadranke Kosor. Poslodavci, su doznajemo, po prvi put skinuli rukavice i žešće nagazili Vladu zbog toga što kasni s mjerama za izvlačenje zemlje iz krize

Odmah nakon sastanka, poslodavci su govorili o 'jako žustroj' raspravi. S druge strane, Banski dvori medijima su poslali bljutavo priopćenje u kojem oči bode posebno konstatacija da HUP-ovci sve dosadašnje mjere koje Vlade poduzima da pomogne gospodarstvu vide kao 'korak u pravom smjeru'

'To je daleko od istine! Na sastanku su letjele iskre. Jasno smo im poručili da ne mogu očekivati našu bjanko podršku, a da oni i dalje ništa ne poduzimaju. Od njih ovaj put očekujemo konkretne prijedloge. Lijepo je to da je premijerka otvorila vrata za različita mišljenja, ali ne može ona po svim tim prijedlozima švrljati kao po švedskom stolu. Vrijeme je i da oni nešto naprave i donesu konkretne odluke. Zemlja tone u sve dublju krizu', rekao je za tportal jedan HUP-ovac, sudionik današnjeg sastanka, koji je želio ostati anoniman.

Iz Vlade, jedini tko je s razumijevanjem poslušao njihove žalbe, navodi on, bila je premijerka, dok njezinim ministrima nije najbolje sjelo ono što čuju. Osobito je bio ratoboran ministar financija Ivan Šuker kad se poveo razgovor o državnom proračunu.

'Rekli smo mu da je nedopustivo da on još uvijek nije izišao sa smislenom fiskalnom politikom. Na to nas je on ljutito pozvao da, kad već kritiziramo, kažemo svoje prijedloge. Samo smo ga podsjetili da smo još 2006. tražili poreznu reformu, na što se Vlada oglušila', otkrio nam je HUP-ovac.

Kako bi posjetili vladajuće na sve ono što su u zadnje dvije godine predlagali, poslodavci su premijerki predali katalog sa svim svojim dopisima, mjerama i upozorenjima što su ih slali u Banske dvore.

'Opet ću ponoviti: vrijeme je da konačno preuzmu odgovornost i nešto odluče. Dok se to ne dogodi, mi nećemo više izlaziti sa svojim prijedlozima', istaknuo je za tportal član HUP-a.