BANDIĆEV ULTIMATUM

Poskupljenje vrtića ili izbori!

19.04.2011 u 16:18

Bionic
Reading

'Odluka o poskupljenju vrtića, odnosno plaćanju istih po dohodovnom cenzusu će se provesti ili će biti izbori', zaprijetio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na današnjoj konferenciji za medije uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine

Podsjetimo, u prosincu prošle godine SDP je zajedno s Bandićem izglasao odluku koja je ukalkulirana u proračun za 2011, da bi se nekoliko mjeseci kasnije predomislio.

Iz SDP-a su jučer najavili da će po hitnom postupku pred gradske zastupnike poslati novi prijedlog cijena vrtića po kojem se ona ne bi mijenjala, a odluku koju su donijeli s Bandićem bi poništili. Međutim, gradonačelnik tvrdi da je to nemoguće jer odluka, kao i proračun, postoji.

'Procedura je abeceda demokracije i ona se mora poštivati. Svako kršenje toga je kršenje zakona. Zašto su glasali za tu odluku ako im nije bila dobra?', zapitao se retorički Bandić, da bi potom ponudio odgovor: 'Mora da su se bojali za svoje foteljice.'

Prema njegovu mišljenju, SDP danas nudi 'kukavičku demagogiju i populizam kojima puni stupce u novinama'.

'Ako su protiv socijalne pravednosti, onda su u prosincu prošle godine trebali reći 'ne'. Mene tom demagogijom neće pokolebati. Pričaju po novinama da su pozivali na mirenje. Pa nismo na gumnu da se mirimo oko odluke koju su sami izglasali. Neka izvole izaći na izbore ako im ne odgovara', zaključio je Bandić.