STUDENTI SE ŽALE

Poskupjeli i studentski domovi koji nisu obnavljani

21.12.2015 u 15:46

Bionic
Reading

Studentski centar u Zagrebu objavio je novi cjenik za sobe u Studentskim domovima koje su studente slabijeg imovinskog statusa neugodno iznenadile. Naime pokazalo se da su poskupjele čak i sobe u domovima koji nisu bili obnavljani

Prema tabeli objavljenoj na službenim stranicama SC-a, u domu na Savi dvokrevetne sobe prve kategorije za studente će koštati 650 kuna, a jednokrevetne 750. Ondje su najjeftinije dvokrevetne sobe u 5. i 6. paviljonu za koje svaki student treba izdvojiti 350, dok smještaj u jeftinijim, ali rekonstruiranim paviljonima stoji 400 kuna mjesečno.

Jedan student koji se mailom javio u našu redakciju posebno se žali na činjenicu da su cijene smještaja porasle i u neobnovljenim paviljonima i domovima.

'Konkretno moj dom SN Ante Starčević poskupio je sa 300 na 400 kn, a nije bio taknut', upozorava student ističući da su cijene povišene i prvoj i petoj kategoriji.

'Koliko god se činile malima u odnosu na cijene stanova, treba uzeti u obzir da su i sobe male, većina s manje od 10 kvadratnih metara, a malu kupaonu dijeli četvero ljudi. Kad se to zbroji, cijene su povišene na oko 1600 kn po cca 20 kvadratnih metara', žali se student.

Kako god bilo, nastavlja, studenti koji smješteni u studentskim domovima u većini slučajeva žive s veoma ograničenim budžetom, koji većinom odlazi na smještaj i hranu, a mnogi rade uz studiranje kako bi to platili. Glavni razlog njihove ogorčenosti je neočekivano povećanje cijene domova koji nisu obnavljani, a činjenica da se neki s tom razlikom u cijeni hrane tjedan do dva, dovoljno govori o opravdanosti pritužbi.

Inače rezervacije za stare sobe na Savi počele su danas i traju do sutra u 14 h, a od srijede počinje rezervacija za ostale.

Zbog novih brojeva na sobama i katovima, studenti će se za smještaj u SN 'Cvjetno naselje' moći početi prijaviljivati tek od 23. prosinca. U SC-u ističu da će zbog lakšeg snalaženja objaviti nove tlocrte doma.