ZAPOŠLJAVANJE NA 'HALO'

Posao u Holdingu dobili špijun, tajnik i još četvorica

11.09.2013 u 09:13

Bionic
Reading

'Svih 226 zaposlenika direkcije Zagrebačkog holdinga koji su primljeni na ‘halo’ dobit će ‘nogicu’. Sukladno proceduri i zakonu, dobit će otkaz!', grmio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 23. kolovoza najavljujući 'novu pravednost' u svom drugom mandatu apsolutnog gazde u Zagrebačkom holdingu.

Na ispunjenje tog obećanja morat ćemo pričekati, a u međuvremenu nam ne preostaje ništa doli zbrajati nove ljude koji su po istom tom “halo-sistemu” zaposleni u Holdingu nakon što je u lipnju za predsjednika uprave imenovan Bandićev intimus Slobodan Ljubičić. U direkciji Holdinga, i to na mjestima pomoćnika uprave čija je plaća 25.956 kuna bruto (između 16 i 17 tisuća neto), zaposleni su Željko Kopčić, Ante Dodig i Dubravko Derk. Zanimljivo, Kopčić je u Holding došao sa svojim prijateljem iz Hanfe (Agencija za nadzor financijskih usluga) Antom Samodolom kojeg je Bandić nedavno postavio u upravu, piše Večernji list

Pomoćnik šefa uprave za sigurnosna pitanja postao je Dubravko Derk, bivši načelnik PU karlovačke i agent Sigurnosno-obavještajne agencije. Budući da u Holdingu postoji Služba za sigurnost s direktorom Joškom Morićem, bivšim pomoćnikom ministra unutarnjih poslova i nekoć glasnim DC-ovcem kojeg je gradonačelnik Milan Bandić svojedobno utišao zbrinjavanjem u Holdingu, novog-starog šefa uprave Holdinga Slobodana Ljubičića pitali smo zbog čega je, uz Morića, uopće angažirao Derka.

'I Dubravko Derk, i Željko Kopčić i Ante Dodig izvrsni su stručnjaci koji će meni i novoj upravi pomoći u radu. Radi se o tri nova čovjeka u direkciji Holdinga na koja, smatram, imam pravo',  objasnio nam je Ljubičić. Odbacio je priče da je Derk zapravo Bandićev čovjek.

'Sva su trojica moj osobni izbor', ustvrdio je Ljubičić. Novi vladari Zagrebačkog holdinga pobrinuli su se i za Dejana Subotića (SDP), bivšeg tajnika Gradske skupštine bliskog šefu zagrebačkog SDP-a Davoru Bernardiću, zaposlivši ga u Službi za upravljanje imovinom.

'Niti je moja pozicija upravljačka niti sam došao po političkoj liniji. I u Gradskoj skupštini i u Holdingu, kao pravnik po struci, radim administrativne poslove – rekao nam je Subotić. Ljubičićevu povratku u Holding mora se radovati i Ana Stojić Deban, čija se plaća u Holdingu udvostručila jer je postala šefica kabineta predsjednika uprave, a plaća joj je, navodno, oko 16.000 kuna. U Holdingu je zaposlen i Ljubinko Balenović, suprug poznate hrvatske 'zviždačice' Vesne Balenović, koja je oštro osudila zle jezike koji tvrde da je time gradonačelnik želi 'ušutkati'.

'Ako treba, ja bih Bandića bila spremna uhititi. Nitko mene neće ušutkati i nitko me nikad nije kupio. Pa ja sam odbila Bandića kad mi je nudio mjesto savjetnice gradonačelnika', rekla nam je Vesna Balenović.

Samo za plaće šestero nabrojenih Zagrebački holding godišnje će izdvajati oko 1,6 milijuna kuna.

282255,281209,281099,281798