DOLAZAK BERNARDICE JURETIĆ

Poruka novoj i staroj ministrici: Dobrodošla časna - zbogom nečasna

25.01.2016 u 10:43

  • +15

Primopredaja u Ministarstvu branitelja

Izvor: tportal.hr / Autor: Vedran Brkulj

Bionic
Reading

Jedna od burnijih primopredaja održana je u Ministarstvu branitelja koje zgradu dijeli i s Ministarstvom socijalne politike i mladih. Stoga su na zgradi ministarstva ostavljene i poruke novoj ministrici socijalne politike Bernardici Juretić

Uoči primopredaje branitelji su oblijepili ulaz u zgradu Ministarstva branitelja A4 papirima na kojima piše 'Dobrodošla časna, zbogom nečasna' s obzirom na to da Ministarstvo branitelja dijeli zgradu s Ministarstvom socijalne politike i mladih na čelo kojega umjesto SDP-ove Milanke Opačić dolazi bivša časna sestra Bernardica Juretić.

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić na primopredaji vlasti kazala je da misli kako joj neće trebati puno vremena za uhodavanje, javlja N1.

O blagoslovu Ministarstva branitelja, koji je na poziv Mije Crnoje obavio sisački biskup Vlado Košić kazala je: 'Ako smo država s 90 posto katolika, zašto ne?'

Izjavila je i kako nastavlja uhodani mehanizam, te da će prvi potez nje kao ministrice, biti 'nažalost, proračun'.

Od prethodnice Milanke Opačić dobila je izvješće o stanju u Ministarstvu socijalne skrbi.

Osim toga, ministrica Bernardica Juretić, izjavila je i da 'ako pomognete invalidima, možda će se starci osjećati ugroženo'.

U Ministarstvu socijalne politike i Ministarstvu branitelja došlo je i do blagoslova, dok je na primopredajama u drugim ministarstvima bilo nešto mirnije.