MIGRANTI U EUROPI

Portugal spreman primiti još najmanje 2000 izbjeglica

17.09.2015 u 17:08

Bionic
Reading

Portugal je spreman primiti "najmanje 2000 dodatnih izbjeglica", objavio je u četvrtak portugalski premijer, čime bi se njihov broj popeo na oko 3500

"Nemamo ništa protiv da primimo dodatnih 2000 izbjeglica, čak i više ako je potrebno", uz 1500 predviđenih u okviru prethodnog sporazuma, kazao je portugalski premijer Pedro Passos Coelho.

"Nadam se da ćemo uskoro postići sporazum" na razini Europske unije kako bi primili izbjeglice "dostojanstveno i u dobrim sigurnosnim uvjetima", dodao je on.

Passos Coelho govorio je u okviru radijske rasprave sa socijalistom Antoniom Costom, njegovim suparnikom na sljedećim parlamentarnim izborima 4. listopada.

"Ne vjerujem da je rješenje u vojnoj intervenciji jer ona jedino može pogoršati situaciju", ocijenio je premijer ne odbacujući u cjelosti tu opciju.

Broj dodatnih izbjeglica koji Passos Coelho želi primiti niži je od 3074 migranata koliko bi po Europskoj komisiji Lisabon trebao prihvatiti, od ukupno 120.000 njih koji se trenutno nalaze u Italiji, Grčkoj i Mađarskoj.