NETOM PRED IZBORE

Popularni YouTuber Rezo napao Merkeličin CDU jer uništvaju živote i budućnost

23.05.2019 u 20:20

Bionic
Reading

Popularni njemački YouTuber Rezo objavio je 55-minutni video u kojem je žestoko napao politiku stranke Angele Merkel, ustvrdivši da njezini demokršćani (CDU), zajedno u koaliciji sa socijaldemokratima "uništavaju naše živote i našu budućnost", a taj je video, tri dana pred europske izbore u Njemačkoj, do sada zabilježio preko 3,3 milijuna pregleda.

Rezo, 26-godišnji glazbeni producent čiji YouTube kanal Rezo Ja Lol Ey ima oko 600.000 pratitelja, je kazao da je vrijeme da uništimo 'mainstream' stranke.

"Merkeličin CDU, zajedno s koalicijskim partnerom socijaldemokratima, uništava naše živote i našu budućnost. CDU laže i provodi politike suprotno mišljenju stručnjaka", kazao je Rezo, posebice napavši tu stranku jer, kako tvrdi, "favorizira bogate".

Demokršćanima također zamjera stav koji su zauzeli prema autorskim pravima, klimatskim promjenama i drogi, ali osuđuje i njihovu vanjsku i unutarnju politiku.

"Uvijek govorite da bi mladi trebali biti više politični, ali u tom se se slučaju morate nositi s mišljenjem kada vam kažu da je vaša politika sranje", zaključio je Renzo u svojoj tiradi.

Iako je kazao da je europska politika "je...o dosadna", pozvao je Nijemce da u nedjelju izađu na europske izbore.

Po njegovom mišljenju, Zeleni i Die Linke su stranke koje možda zaslužuju potporu, uz ogradu da je "još dug put pred njima", dok je za AfD kazao da "svijet mogu učiniti još gorim".

Članovi i pristaše CDU-a su se naljutili pa je tako jedan na Twitteru napisao "da ovaj mladić širi beskonačan niz lažnih vijesti i populist je do samih vrhova njegove plave kose". Renzo inače ima kosu obojenu u plavo.

Šefica CDU-a Annegret Kramp-Karrenbauer također mu je poručila da lupeta gluposti i zapitala se "zašto nismo krivi i za sedam epidemija kuge u drevnom Egiptu".

Rezo napao Angelu Merkel i CDU Izvor: Pixsell / Autor: Youtube