kod rijeke

Popravak važne pruge nakon sudara vlakova pri kraju, popodne uspostava prometa

22.12.2023 u 11:13

Bionic
Reading

Popravak željezničke pruge između Meje i Škrljeva kraj Rijeke, na kojoj su se prošlog tjedna sudarili teretni vlak i pružno vozilo, u završnoj je fazi pa se u petak popodne očekuje uspostava prometa na toj dionici, doznaje u HŽ Infrastrukturi

Po riječima voditelja Područne radne jedinice prometa Zapad Stipe Barišića, kontakt mreža na pruzi je popravljena, obavljaju se posljednji radovi na kolosijeku te se očekuje da će promet vlaka s elektrovučom početi u popodnevnim satima.

Sudar teretnog vlaka prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia, koji je u 19 vagona prevozio kukuruz, i pružnog vozila TMD HŽ Infrastrukture dogodio se prošlog ponedjeljka između kolodvora Meja i Škrljevo nedaleko Rijeke.

Teretni vlak se kretao iz Mađarske prema Rijeci, nije se zaustavio u kolodvoru Meja, a nakon što je prošao kroz kolodvor na otvorenoj je pruzi naletio na pružno vozilo koje služi za održavanje željezničke infrastrukture.

  • +26
Prevrnuti vlak kod Rijeke Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Pretpostavlja se da su otkazale kočnice teretnog vlaka, nakon čega je dio teretnog vlaka iskočio iz tračnica, a teret se rasuo.

Pruga je nakon nesreće raščišćena, pri čemu je uklonjeno 1500 tona ostataka razbijenog vlaka i rasutog kukuruza.

  • +16
Sudar vlakova između kolodvora Meja i Škrljevo kod Rijeke Izvor: Facebook / Autor: Sindikat prometnika vlakova Hrvatske