DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU

Popis stanovništva počinje prvog travnja

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 04.02.2011 18:29
  • Objavljeno 04.02.2011 u 16:57
Volonteri Zelene akcije objašnjavaju akciju građanima

Volonteri Zelene akcije objašnjavaju akciju građanima

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Državni zavod za statistiku izvijestio je danas da će popis stanovništva u Hrvatskoj početi 1. travnja, iako je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila natječaj DZS za tiskanje i dostavu obrazaca za predstojeći popis stanovništva 2011.

'Bez obzira na novonastalu situaciju, popis će početi kako je i bilo planirano, 1. travnja 2011', doznaje se u DZS-u.

DZS objašnjava da je na objavljeni poziv na nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave Državni zavod za statistiku u propisanom roku zaprimio ukupno šest ponuda.

Iako je utvrđeno da nijedan ponuđač nije ponudio kvalitetu papira koja u potpunosti odgovara zahtjevu iz natječajne dokumentacije, Državni zavod za statistiku je, držeći da su odstupanja prihvatljiva, donio odluku o odabiru ponuditelja s najnižom cijenom i prihvatljivom kvalitetom.

Međutim, navode u Zavodu, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je natječaj s obrazloženjem da nijedan od ponuđača nije u potpunosti zadovoljio uvjete tražene natječajem.

Na upit mogu li obrasci biti tiskani u propisanom roku obzirom na poništeni natječaj, u DZS kažu da budući da je 'dugotrajnost cijelog postupka znatno skratila vrijeme za tiskanje obrazaca, Državni zavod za statistiku razmotrit će mogućnosti koje dopušta Zakon o javnoj nabavi te odabrati onaj postupak koji će omogućiti obavljanje svih pripremnih radnji potrebnih za osiguranje početka Popisa u planiranom roku'.

Procijenjena vrijednost nabave usluge tiska obrazaca za Popis stanovništva iznosi oko 1,3 milijuna kuna.

Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj provest će se od 1. do 28. travnja 2011, stajat će 174,9 milijuna kuna, a prvi preliminarni rezultati bit će objavljeni 30. lipnja.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!