pristiglo 2650 prijava

Popis stanovništva 2021.: Popisivači i kontrolori mogu zaraditi od 5000 do 6000 kuna

  • Autor: V.Mo./Hina
  • Zadnja izmjena 26.06.2021 09:49
  • Objavljeno 26.06.2021 u 09:49
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

U Državni zavod za statistiku (DZS) pristiglo je već 2650 prijava zainteresiranih za posao popisivača i kontrolora koji bi za tri tjedana cjelodnevnog angažmana na popisu stanovništva mogli zaraditi od 5000 do 6000 kuna, piše u subotu Večernji list

Popisa stanovništva, stanova i kućanstava odvijat će se u jesen u dvije faze. Prva faza popisa stanovništva trajat će od 13. do 26. rujna kada će se građani moći sami popisivati preko sustava e-Građani. U drugoj fazi od 27. rujna do 17. listopada popisivači izlaze na teren kako bi popisali one koji se nisu sami popisali online, obavili kontrolu i ispravili pogreške nastale samopopisivanjem građana. Kontrolori nadziru rad određenog broja popisivača, daju im smjernice i metodološku pomoć, kontroliraju točnost i obuhvat prikupljenih podataka...

Javni poziv za podnošenje prijava za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe popisa stanovništva, kućanstava i stanova otvoren je do 15. srpnja. Poziv je raspisan za gotovo 8000 popisivača i oko 1100 kontrolora.

Popisivači će na terenu prikupljati podatke tijekom cijelog dana, uključujući subote i nedjelje kada će biti najviše angažirani i kada su obitelji uglavnom kod kuće, stoga je nužno da nemaju drugih poslovnih/ školskih obveza. Popisivači i kontrolori mogu biti punoljetni hrvatski državljani s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Hrvatskoj s najmanje završenom srednjom školom te trebaju poznavati rad na računalu. Bodovnu prednost pri odabiru kandidata imat će oni s višom razinom obrazovanja, iskustvom rada na prijašnjim popisima/anketama, dobrim poznavanjem rada na računalu, studenti i nezaposleni.

U DZS-u kažu da je preporuka Stožera civilne zaštite i epidemiologa da se popisivači i kontrolori svakako cijepe protiv COVID-19 jer će to, uz pridržavanje epidemioloških mjera, cijeli proces učiniti sigurnijim.

Popisivač će zaraditi za svako popisano kućanstvo 4 kune, za stan 4 kune, za svaku popisanu osobu u kućanstvu 8 kuna i 8 kuna za svaku pribavljenu kontrolnu šifru od kućanstva koje se samostalno uspješno popisalo u prvoj fazi putem sustava e-Građani. Za samačko kućanstvo popisivač će dobiti 16 kuna (4 kune stan, 4 kune kućanstvo, 8 kuna osoba).

U prosjeku popisivač će moći zaraditi od 5000 do 6000 kuna, ovisno o broju zaduženih popisnih jedinica. Kontrolori će zaraditi fiksno 6000 kuna, piše Večernji list.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!