INJEKCIJA U PRORAČUN

Popili (prvih) 300.091 litara piva za Hajduk

28.03.2013 u 15:48

Bionic
Reading

Hajduk je u kolovozu prošle godine potpisao ugovor s Carlsbergom, prema kojem je pivarska tvrtka od svake litre 'Hajdučkog' piva prodanoga u Dalmaciji uplatila kunu u klupski proračun

Predstavnici pivarske tvrtke Carlsberg danas su na Poljudu Hajduku uručili ček na iznos od 300.901 kuna prikupljenih u akciji 'kuna za Hajduk'. Akcija je započela u kolovozu prošle godine, a Carlsberg je za svaku popijenu litru 'Hajdučkog' piva uplatio po jednu kunu Hajduku. Tijekom akcije u Dalmaciji je ispijeno preko 300 tisuća litara 'Hajdučkoga', što je pravo osvježenje za klupsku blagajnu.

'Sretni smo što smo bili u prilici pomoći Hajduku, a obzirom da smo i te kako zadovoljni ovom suradnjom, mogu najaviti kako nastavljamo s akcijom od 1. travnja. Koristim prigodu da pozovem sve ugostitelje da se pridruže akciji, da u svoju ponudu stave 'Hajdučko' i na taj način i oni pomognu Hajduku' kazao je Nikola Družić iz Carlsbergovog odjela prodaje.

Zadovoljni su i u Hajduku. 'Zahvalio bih se Carlsbergu na sjajno osmišljenom projektu, a već sada mogu kazati kako ćemo na sličan način uskoro surađivati s još nekoliko tvrtki,' kazao je šef Hajdukova marketinga Aljoša Bašić i tako najavio nove akcije, kojima će se puniti proračun kluba.

Novac će im i te kako dobro doći jer je svega nekoliko dana preostalo do 31. ožujka, kada istječe rok u kome Hajduk kora ispuniti sve stavke financijskog fair playa. Hajduk je blizu ispunjenja uvjeta, navodno su još preostali potpisi sporazuma s Šibenikom, koji potražuje 4.7 milijuna kuna za Antu Rukavinu, te s Almirom Turkovićem, koji potražuje još oko 600.000 kuna.

Dobra je vijest da bi Hajduk, ukoliko ispuni sve što Uefa od njega traži, izbjegao i izgon iz Europe i financijsku kaznu od 40.000 eura, ali i zato što bi mu Uefa odblokirala sredstva koja su zaradili tijekom prošlogodišnjih europskih ogleda sa Skontom i Interom, a koja su blokirana zbog nepoštivanja financijskog fair playa.