plameni jezici

[VIDEO] Požar kod Vrpolja stavljen pod nadzor, kanaderi povučeni, a na terenu ostali vatrogasci

17.08.2022 u 14:21

Bionic
Reading

Došlo je do ponovne aktivacije požara na području Vrpolja za koji je jučer zaprimljena dojava, a jutros je u 6 sati bio lokaliziran, javlja Hrvatska vatrogasna zajednica. U poslijepodnevnim satima, požar je ponovno stavljen pod nadzor

U gašenju je sudjelovalo 39 vatrogasaca sa 16 vozila te su upućena dva kanadera.

'Požar koji je jutros lokaliziran ponovno se aktivirao. Objekti nisu ugroženi i na terenu su vatrogasne i zračne snage te vjerujemo kako će požar uskoro biti stavljen pod kontrolu', rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Kako N1 doznaje od županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića požar je stavljen pod nadzor oko 15 i 30 sati. Vatrogasci su i dalje na terenu jer se radi na dogašavanju, a kanaderi su poslani “kući”.

  • +6
Požar kod Vrpolja Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev

Podsjetimo, požar kod Vrpolja koji je planuo u utorak u poslijepodnevnim satima, lokaliziran je u srijedu u 6 sati ujutro, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Šibensko-kninska policija ranije je izvijestila kako je jedna osoba privedena na kriminalističko istraživanje zbog sumnje u povezanost s tim požarom u kojem je izgorjelo 100-tinjak hektara niskog raslinja i borove šume. U međuvremenu, dovršeno je istraživanje nad 36-godišnjakom te je utvrđeno je da je on u utorak poslijepodne u Vrpolju krajnjom nepažnjom iza kuće odložio žar odakle se razvila vatra koja je nošena jakim vjetrom prerasla u požar većih razmjera.

  • +26
Požari u Hrvatskoj 2022. Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic

Osumnjičen je za 'dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom', Uz uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku 36-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske.

Požar su gasile zemaljske snage, više od 60 vatrogasaca s 21 vozilom s područja cijele Šibensko-kninske županije, kao i zračne snage i to četiri kanadera i tri air-tractora od 15:37 do 20:20 sati.