KAD MRTVI POTPISUJU

Poništena kandidatura HDZ-ovca Babića

03.05.2009 u 18:29

Bionic
Reading

Županijsko izborno povjerenstvo poništilo je u nedjelju poslijepodne rješenje o pravovaljanosti kandidature HDZ-ovca Milana Babića za gradonačelnika Oroslavja, potvrdivši sumnje suparničke koalicije (SDP, HNS, ZDS, HSU) da je na popisu onih koji su ga poduprli pet umrlih osoba

Osim toga, zbog niza drugih lažnih podataka, poput izmišljenih brojeva osobnih iskaznica, neprijavljenog boravišta u gradu (19) te potpisa koji su krivotvoreni (206), a i osoba koje su se našle više puta na istom popisu, povjerenstvo je zaključilo da Babićeva lista nema dovoljan broj onih koji su ga podržali. On sve demantira, tvrdi da je prevaren i da mu je namješteno. Zbog šoka je završio u bolnici na infuziji.

Ukratko, Oroslavje je grad s manje od 10.000 stanovnika i Babiću je bilo dovoljno 200 potpisa potpore, a kako je čak 207 onih s neodgovarajućim podacima od ukupno nanizanih 249, njegova kandidatura otpada.

Babić je tako nanio nevolje i svojim partnerima, HSLS-u, HSS-u i ZS-u, jer se postupak kandidiranja više ne može ponoviti budući su za to istekli rokovi. Babić i partneri mogu se žaliti poslije ovakve odluke Županijskog izbornog povjerenstva Ustavnom sudu RH u roku od 48 sati od primitka, što su pri današnjem preuzimanju rješenja na Županijskom sudu u Zlataru i najavili.

Nakon što je Babićeva lista doprla do javnosti, nje više nema na popisu onih koji su poduprli županijsku listu kandidata HDZ-a za župana Milivoja Škvorca, piše Slobodna Dalmacija.