TRAŽE SMJENU

Pomolili se da Bojana Glavaševića 'Bog povede ka pravom putu'

03.10.2014 u 18:40

Bionic
Reading

Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine Đuro Glogoški pozvao je danas pomoćnika ministra branitelja Bojana Glavaševića da podnese ostavku jer je povrijedio i hrvatske branitelje i hrvatski narod svojom izjavom kako bi trebalo istražiti zašto je među hrvatskim braniteljima prisutan PTSP, a ta bolest nije zamijećena kod vojnika koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku 1991.

Sudjelujući prošloga vikenda na okruglom stolu Europskog doma Vukovar i Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, Bojan Glavašević je, uz ostalo, rekao kako bi trebalo istražiti zašto velika većina hrvatskih branitelja i civila koji su prošli Domovinski rat, boluje od niza malignih oboljenja i PTSP-a, a riječ je, kako je kazao, o populaciji koja je pobjedila u ratu i ostvarila brojna zakonska prava, dok populacija koja je bila na strani tzv. 'krajine' i izgubila rat, nema prava, ali ni PTSP.


'S tom izjavom Glavašević je povrijedio ne samo hrvatske branitelje, nego i sve što je hrvatsko', poručio je Đuro Glogoški na konferenciji za novinare održanoj na ušću Vuke u Dunav. Pozvao je Bojana Glavaševića neka mjesto pomoćnika ministra branitelja prepusti 'hrvatskom branitelju ili djetetu hrvatskoga branitelja koji vole ovu zemlju jer je izjednačavanjem hrvatskih branitelja i agresorskih vojnika uvrijedio sve branitelje i hrvatski narod'.

Prije konferencije za novinare, djeca poginulih hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida i hrvatskih branitelja upalila su svijeću podno Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav te se pomolili Bogu za Bojana Glavaševića, da ga, kako su rekli, 'povede ka pravom putu'.