DUNDIĆ MOŽE ODAHNUTI

Pomoćnik ministra pravosuđa nije ukrao televizor u zatvoru

07.03.2017 u 17:07

Bionic
Reading

Dubrovačko Općinsko Državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu protiv pomoćnika ministra pravosuđa Anđelka Dundića kojeg je Uprava za zatvorski sustav kazneno prijavila zbog sumnje da je, dok je u zatvoru u Dubrovniku radio kao pravosudni policajac, ukrao televizor kojeg se u korist zatvora odrekao jedan od tamošnjih zatvorenika.

'Provedeni izvidi, pregledana dokumentacija, kao i izjave osoba koje su mogle imati saznanja o prijavljenom događaju, nisu potvrdile sumnje podnositelja kaznene prijave da je upravo prijavljena osoba, za vrijeme dok je kao pravosudni policajac radio u Zatvoru u Dubrovniku, uzeo i za sebe zadržao tehničke uređaje kojih se u korist Zatvora u Dubrovniku odrekao jedan od zatvorenika', izvijestilo je u utorak Državno odvjetništvo, navodeći samo dob prijavljene osobe.

Ministarstvo pravosuđa izvijestilo je u studenom 2016. da će pomoćnik ministra Anđelko Dundić, koji je u travnju 2016. kazneno prijavljen za tešku krađu, biti razriješen ako državno odvjetništvo protiv njega podnese optužnicu.

Pomoćnika ministra za zatvorski sustav prema tadašnjem pisanju medija prijavio je ravnatelj zatvora u Dubrovniku u kojem je Dundić radio do sredine travnja prošle godine, kad se zbog imenovanja na funkciju pomoćnika ministra preselio u Zagreb. U prijavi, koja je sad odbačena stajalo je da je Dundić dok je u dubrovačkom zatvoru radio kao pravosudni policajac zatvoreniku ukrao televizor.