SVE POKRIVA HZZO

Pomoć za bolesno dijete protiv volje roditelja

13.03.2009 u 09:26

Bionic
Reading

Najava humanitarnoga koncerta za teško bolesnog Šimu Gazića, dječaka iz Zadra koji se već tri godine liječi na Odjelu onkologije zagrebačke Šalate, uznemirila je Šimine roditelje Gordanu i Zorana Gazića

Gordana Gazić kaže da ju je nedavno zvala prijateljica i rekla joj da su organizirali humanitarni koncert za pomoć u kupnji lijekova za Šimu.

'Rekla sam joj da nama to ne treba jer sve pokriva HZZO, ali ispalo je da je to sve već gotovo, bez obzira na našu volju. Otkad su u lokalnim medijima počele najave za koncert, počeli su nas zvati rođaci i prijatelji čudeći se zbog čega im se nismo obratili za pomoć, umjesto da je tražimo od nepoznatih građana', kazala nam je dječakova majka.

Bili su uvjereni da taj koncert znači da se Šimi stanje pogoršalo što, hvala Bogu, nije točno. 'Ne treba nam pomoć, sve pokriva HZZO, rodbina nam je ustupila stan i ne trebamo novac za življenje u Zagrebu, kako bismo bili sa Šimom koji je pola svojeg života proveo u bolnici. Da nam treba, ja bih prva kleknula na trg i molila za svojeg sina', s tugom kaže Gordana, piše Slobodna Dalmacija.

'Na kraju krajeva, nije pošteno ni prema HZZO-u, koji u ovom slučaju pokriva sve troškove', dodaje. Žalosti je što se ime njezina dječaka nepotrebno povlači po medijima, a da ih pritom nitko nije zvao ni pitao za dopuštenje. Pojavila se čak i grupa za pomoć na Facebooku, no njima pomoć u materijalnom obliku doista ne treba, poručuju Gordana i Zoran Gazić.

Jedino što roditelji bolesnog dječaka žele poručiti jest to da na Šalati leži još troje djece iz Zadra te da se novac prikupljen na koncertu u baru Medussa na plaži Kolovare da njima.

'Nažalost, u ove tri godine spoznali smo da se na ovom odjelu liječi mnogo djece iz Zadra. Mi smo se snašli, ali mnogi roditelji nemaju se gdje smjestiti, kako bi bili blizu svojeg djeteta. Bilo bi dragocjeno kad bi Zadar za te ljude osigurao jedan stan u Zagrebu', apelira Gordana.