drama u tordincima

Pomahnitali susjed im htio zapaliti kuću: 'Da nije bilo policajaca, izgorjeli bismo'

03.10.2023 u 19:45

Bionic
Reading

Nakon višesatnih pregovora, predajom 57-godišnjaka policiji, završila je kriza u Tordincima nedaleko Vinkovaca tijekom koje se u utorak muškarac zatvorio u kuću i prijetio bombom, prethodno bacivši zapaljive predmete na susjednu kuću

Iz vukovarsko-srijemske policije navode kako su policajci Operativno-komunikacijskog centra zaprimili jutros u 8,04 telefonski poziv građanina, 57-godišnjaka iz Tordinaca, tijekom kojeg je uputio prijetnje zaposlenicima općinskog državnog odvjetništva.

Na adresu prebivališta 57-godišnjaka upućena je policijska ophodnja, međutim 57-godišnjak je odbijao suradnju te je bacio dva zapaljiva predmeta u susjednu kuću i jedan u dvorište.

Policajci su započeli s gašenjem, a u međuvremenu su pristigli vatrogasci koji su spriječili daljnje širenje vatre. Jedan je policajac zadobio ozljede uslijed gašenja požara te mu je na mjestu događaja pružena liječnička pomoć.

Za to vrijeme, 57-godišnjak se zatvorio u kuću i prijetio samoubojstvom.

Na mjesto događaja upućeni su pregovarački i taktički tim Specijalne jedinice policije Osijek te specijalistički timovi Interventne jedinice policije Vukovar i Specijalne jedinice policije Osijek.

  • +16
Muškarac se zatvorio u kuću u Slavoniji i prijeti, policija okružila kuću Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Nakon pregovaranja, 57-godišnjak se mirno predao policijskim službenicima u poslijepodnevnim satima, te je nakon toga prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći.

Kada se steknu uvjeti, policijski službenici će nastaviti kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom, navode iz PU vukovarsko-srijemske.

'Pili smo kavu unutra, to je odjednom nešto proletjelo i zapalilo se. Izišli smo van i to smo gasili. Dok smo to ugasili, on je već iz svog dvorišta bacao kroz prozorčić u boravak. Izgorjela je kuhinja i boravak', rekla je Ljubica Damjanović za RTL Danas.

'S tim čovjekom nikad nisam bio u svađi. Normalno smo živjeli do danas. Kako neću biti šokiran. Da nije bilo to dvoje policajaca, žena i ja bi izgorjeli u kući', rekao je Ivica Damjanović.