SULUDI SIGURNOSNI PROPUST

Polugol i drogiran zauzeo avion Angele Merkel

20.08.2013 u 21:50

Bionic
Reading

Njemački tužitelji istražuju kako se jedan čovjek mogao ukrcati u zrakoplov njemačke vlade koji koristi kancelarka Angela Merkel. Da bi situacija bila još zanimljivija, muškarac je u zrakoplov ušao samo u donjem rublju i bio je pod utjecajem droge

Zasad neimenovani 24-godišnji veseljak mimoišao je sve sigurnosne mjere, i to u zatvorenom vojnom dijelu aerodroma u Koelnu. Ušetao je u avion, stiskao gumbe u pilotskoj kabini i plesao na krilu aviona, piše B92. Nosio je i vrećicu koja je bila puna marihuane i ecstasyja.

Njegova 'igra' po vladinom zrakoplovu nije tu stala. Prema izvještaju sigurnosne agencije, prskao je i protupožarnu pjenu po sjedištima te je aktivirao tobogan na napuhavanje koji se koristi u slučaju evakuacije na tlu, a potom je plesao na krilu Airbusa 319.

Incident se dogodio 25. srpnja. U izvještaju stoji da je u avion bilo moguće ući kroz ulaz za slučaj opasnosti, a vrata pilotske kabine su bila otključana. Uljez je bio uporan pa je policajcima, privatnom osiguranju i vojsci trebalo čak četiri sata da ga izbace. Presudio mu je tek policijski pas koji ga je ugrizao.

Ovaj 24-godišnjak je prošao sigurnosnu provjeru na ulazu u vojni dio zračne luke s izgovorom da ide na prijem povodom vjenčanja u obližnje časničke prostorije. Nakon toga se popeo preko bodljikave žice, pretrčao pistu i ušao u avion.

Šteta nakon njegovog divljanja procjenjuje se na 133 tisuće dolara.