U CENTRU ŠIBENIKA

Policijskom akcijom spriječeno samoubojstvo

  • +2

Pokušaj samoubojstva u Šibeniku

Izvor: Pixsell / Autor: pixsell

Bionic
Reading

Šibenčani su u poslijepodnevnim satima u srijedu prisustvovali scenama kao iz akcijskih filmova s navodno potencijalnim samoubojicom, policajcima, čak i helikopterom...

Prema službenoj policijskoj verziji događaja, 46-godišnji Šibenčanin pružao je otpor pri legitimiranju te je nakon intervencije uhićen, a svoj je spektakularni pohod okončao na jednom od odjela Opće bolnice.

Različite su verzije događaja, ovisno o promatračima, piše Slobodna Dalmacija.

Dolačani tvrde kako se Šibenčanin htio zapaliti, čak je s tim ciljem pripremio nekakav zapaljivi koktel i sve vrijeme dok su mu se policajci pokušavali približiti i uhititi ga prijetio da će zapaliti tekućinu u boci koju nije ispuštao iz ruku. Navodno mu to nije pošlo za rukom jer mu se smočio upaljač.

Okidač za suludi pohod bila je, vele naši sugovornici, svađa s poznanikom na Staroj cesti nakon čega je, bučno najavljujući svoju nakanu, uzeo spomenutu bocu i zaputio se prema centru grada.

Dodatnu dramatičnost u cijelu priču unijeli su policajci kojima je u međuvremenu dojavljeno što se događa. Po cijelom gradu pokušali su ga sustići i naposljetku su to uspjeli kada se 46-godišnjak popeo na brod u Docu. Čak i kad je okružen brojnim policajcima, muškarac se nije predao. Vikao im je da mu ne prilaze jer će se zapaliti.

Kada uvjeravanja nisu dala rezultata, izgrednika su počeli zalijevati snažnim mlazom vode, a situaciju je izviđao i helikopter.

Više pročitajte OVDJE.