VRIJEDNOST PREKO POLA MILIJUNA KUNA

Policija zaplijenila gotovo tri tone duhana i kilogram marihuane

08.05.2020 u 15:01

Bionic
Reading

Požeško-slavonska policija u petak je izvijestila da je zaplijenila preko 2,8 tona duhana, 900 grama marihuane, 160 litara etilnog alkohola te 69 pakiranja sredstva za potenciju zbog čega je pritvoren 54-godišnjak s područja Brestovca koji je navodno imao i dvojicu pomagača

Pretragama više kuća koje je koristio osumnjičeni 54-godišnjak pronađeno je 904 grama marihuane, 69 pakiranja sredstva za potenciju i 216 komada streljiva. Nadalje, pronađeno je 160 litara etilnog alkohola, 2700 kilograma duhana u listu i 115 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, izvijestila je policija.

U pretrazi kuće njegova 44-godišnjeg suradnika pronađena je ručno rađena kubura s pripadajućim streljivom, a u kući 64-godišnjaka još 3346 grama sitno rezanog ilegalnog duhana.

U policiji ističu da je riječ o najvećoj zaplijeni duhana na području te policijske uprave čija bi vrijednost na ilegalnom tržištu dosegla preko 560 tisuća kuna.

Ukupna količina zaplijenjenog duhana je 2815 kilograma, dok trošarina po kilogramu duhana iznosi 800 kuna iz čega proizlazi da je državni proračun oštećen za 2.252.000 kuna, kažu u policiji.

Iako zaplijena nešto manje od kilograma marihuane nije tolika rijetkost načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić kazao je da je interesantno da se ona dogodila u vrijeme kada je kretanje građana vrlo ograničeno pa su cijene marihuane značajno porasle.

"Ono što dodatno daje na težini ovog kaznenog djela je činjenica da je marihuana zaplijenjena u čak devet paketa koji su precizno izvagani i namijenjeni su prodaju. Osim toga zaplijenjena je i oprema i pribor za vaganje i pakiranje", kažu u policiji.