DVOMJESEČNA TAJNA AKCIJA

Policija 'upecala' pet dilera i mladu dilericu

29.06.2010 u 15:28

Bionic
Reading

Ciljana akcija, koju su tijekom svibnja i lipnja po nalogu Županijskog suda u Slavonskom Brodu obavljali policajci u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, rezultirala je uhićenjem šestero dilera, među kojima je i 25-godišnja djevojka. Svi uhićeni su s područja Nove Gradiške, a vrijednost zaplijenjene doge je preko 40 tisuća kuna

Kako doznajemo od glasnogovornice PU brodsko-posavske, Kate Nujić, policajci su tijekom dva mjeseca pomno pratili kretanje osumnjičene šestorke, a sumnje da se spomenuta ekipa bavi organiziranim dilanjem droge uskoro su se pokazale opravdanima. Jedan od šestorice osumnjičenih uhvaćen je na nedjelu neposredno nakon što je na ulici preuzeo robu od preprodavača. Vidjevši policiju, 24-godišnjak se dao u bijeg, no policajci su bili brži, te su ga sustigli i uhitili.

Daljnjom pretragom kuća, stanova i vozila dilera, od kojih je većina već od ranije poznata policiji, pronađeno je i zaplijenjeno 518 grama marihuane, 117,7 grama heroina, 123 tableta s popisa opojnih droga. Droga, čija se se vrijednost procjenjuje na preko 40.000 kuna, bila je namijenjena preprodaji na hrvatskom tržištu.

Osim droge, šestorki su oduzeta i dva osobna automobila, nekoliko mobitela s pripadajućim karticama te dva pištolja koje su 'opasni dečki' nepovlasno posjedovali, a uz njih i više desetaka komada raznog streljiva te domaći i strani novac u iznosu od 3.600 kuna i 70 eura.

Dileri, od kojih najmlađi ima 23, a najstariji 32 godine, uhićeni su i protiv njih su podnesene kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga. Kako doznajemo, četvorica s najdebljim dosjeom odmah su predana sucu te im je određen pritvor.

Preko granice sa 200 kg duhana

Osim droge, carinici i policajci PU brodsko-posavske su sinoć, oko 23.20, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac zaplijenili i 200,9 kilograma rezanog duhana, čija je vrijednost oko 30 tisuća kuna. Čak 510 kutija duhana, zapakiranih u 17 PVC vreća, bilo je skriven u prostoru za palete, ispod tovarnog prostora poluprikolice kamiona BiH nacionalnih oznaka i broja.

Duhan je bio namijenjen za hrvatsko tržište, a protiv 30-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji ga je unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora, slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.