sve po pravilima

Policija upala u Kerempuh usred 'Gruntovčana' zbog dojave o kršenju mjera: 'Pa mi ih se držimo'

06.11.2021 u 13:55

Bionic
Reading

Zagrebačka policija upala je u petak navečer u kazalište Kerempuh, za vrijeme trajanja predstave Gruntovčani jer im je netko dojavio da se tamo krše epidemiološke mjere

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, dojavljeno je da jedan od glumaca nastupa u predstavi usprkos činjenici da je obolio od korone.

'Policija je došla u provjeru te je utvrđeno kako na navedenome mjestu nije došlo do kršenja epidemioloških mjera', rekli su nam kratko iz PU zagrebačke, odbivši reći išta više o razlozima dolaska njihovih službenika.

Ravnatelj zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh Roman Šušković Stipanović potvrdio je informaciju da je u petak navečer policija bila u njihovom prostoru. Međutim, o čemu se radi ne zna, jer je u to vrijeme na sceni bio kao zamjena za glumca u predstavi 'Gruntovčani' za kojeg se pojavila sumnja da je sinoć možda obolio od korone.

Isto govori redatelj predstave 'Gruntovčani' Boris Svrtan te još neki glumci koji su sinoć igrali predstavu za 200 ljudi koliko im to i dopuštaju epidemiološke mjere.

'Jučer kada su nam glumci stigli, svi su prošli mjerenje temperature i sve je bilo u redu, a onda nas je jedan kolega obavijestio da je upravo izgubio osjet njuha. Kako se držimo protokola i nosimo maske sve do početka predstave, odmah smo ga poslali kući, a umjesto njega u ulogu je uskočio ravnatelj i odigrali smo predstavu jer smo zaključili kako smo sve poduzeli na vrijeme', kaže Boris Svrtan.

Iz kazališta kažu da ne znaju da li je riječ o dojavi ili o redovnoj kontroli poštivanja epidemioloških mjera.