analiza facebook profila

Policija upala u kuće Bezukovih prijatelja, još se traži otkud mu oružje

21.10.2020 u 21:29

Bionic
Reading

Tjedan i pol nakon što je Danijel Bezuk (22) izveo dotad nezapamćen napad na zgradu Vlade, ranivši pritom jednog policajca, policijske operacije vezane uz taj slučaj ne jenjavaju. U utorak ujutro policija je pokucala na vrata nekolicine mlađih osoba s područja Sisačko-moslavačke županije tražeći ilegalno oružje.

Ovaj put riječ je bila o mlađim osobama, u dobi između 28 i 32 godine, koji su bili poznanici ili prijatelji pokojnog Bezuka ili su s njim na neki način bili u komunikaciji. U pretragama je pronađen jedan ilegalni revolver te je protiv 32-godišnjaka podnesen optužni prijedlog zbog kršenja odredbi Zakona o oružju.

Policija je analizirala profile na društvenim mrežama osoba koje su bile u kontaktu s Bezukom, a na kojima su se te osobe ranije fotografirale s ilegalnim oružjem. Nakon što su krug potencijalnih sumnjivaca suzili na pet osoba, policajci su ishodili sudske naloge te u utorak krenuli u pretrage, piše Jutarnji list.

Međutim, pozadina cijele akcije puno je ozbiljnija - policija pokušava otkriti od koga je Bezuk nabavio AK-74 i dva okvira streljiva kojima je izveo napad. Riječ je, naime, o jedinoj konkretnoj nepoznanici koja je zasad u cijeloj priči ostala nerazjašnjena. 

Naime, puška koju je Bezuk koristio, AK-74, u kalibru 5,45x39 nije toliko česta u privatnim arsenalima zaostalim od rata poput njezine starije i puno popularnije verzije AK-47, koja koristi kalibar 7,62x39, te bi joj zbog toga možda bilo lakše ući u trag.