BJEŽALI IZ HRVATSKE

Policija uhvatila 33 tražitelja azila

21.01.2013 u 15:40

Bionic
Reading

Granični policajci na području Primorsko-goranske županije proteklih su dana u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice spriječili 33 strana državljana, i to devet državljana Eritreje, šest državljana Sirije, četiri državljanina Alžira, po tri državljanina Afganistana, Pakistana i Malija, dva državljanina Irana te po jednog državljanina Somalije, Turske i Mijanmara

U dva su navrata 18. siječnja, u blizini mjesta Vele Mune i Mučići zatekli šesnaest stranaca, a jučer još četvero u blizini Pasjaka. Četiru su zatečena 18. siječnja na željezničkoj postaji Meja te devet na željezničkom kolodvoru u Vrbovskom, u vlaku koji prometuje na relaciji Zagreb - Rijeka.

Ilegalci su privedeni u nadležne policijske postaje na kriminalističko istraživanje, a utvrđeno je da u Republici Hrvatskoj borave u statusu tražitelja azila te kako su prije završetka postupka o azilu svojevoljno napustili prihvatilišta.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o azilu, protiv njih su podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.