SLUČAJ GORANA PAUKA

Policija uhitila 20-godišnjaka koji je iznuđivao novac od sina šibenskog župana

24.05.2020 u 21:03

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je iznuđivao novac od maloljetnog sina HDZ-ova političara s područja Šibenika, policija je danas dovršila kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom s područja Šibenika te protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog iznude, piše Šibenski

Osumnjičeni 20-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku Općinskoga državnog odvjetništva u Šibeniku, no nije poznato je li tužiteljstvo poslije protiv njega zatražilo određivanje istražnog zatvora. Osumnjičeni je, piše Šibenski, prije dvije godine bio uhićen zbog sumnji da je radi preprodaje posjedovao oko kilogram amfetamina zbog čega mu se sudi u Šibeniku.

Jučer je šibensko-kninski župan Goran Pauk potvrdio da je on taj koji je ostao bez značajne svote novca.

'Obzirom da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela. Ali mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici', rekao je. 

Župan u svojoj imovinskoj kartici navodi da ima 60 000 eura u štednji, a kao način stjecanja navodi 'ugovor o ustupu i raspodjeli imovine za života sa ocem i bratom'.