GOSPODARSKI KRIMINAL

Policija u Sisačkom vodovodu zbog HDZ-ovih plakata

09.05.2013 u 14:11

Bionic
Reading

Poslovanje Sisačkog vodovoda pod istragom je policije i to po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Sisku. Riječ je o 'nalogu za provođenje kriminalističkih istraživanja iz domene gospodarskog kriminaliteta', potvrdili su za tportal u PU sisačko-moslavačkoj

Iako u policiji govore samo o istrazi poslovanja 'jedne gradske' tvrtke, neslužbeno doznajemo kako su istražitelji već jutros ušli u Sisački vodovod. U njihovom fokusu mogle bi biti donacije vodovoda raznim sportskim klubovima i udrugama ali i navodno prikriveno plaćanje kampanje koalicije oko HDZ-a u Sisku novcem Vodovoda. Riječ je o plakatima koji su izazvali pravu buru u javnosti, a koji su prikazivali dva dlana; na jednom je bila zvijezda petokraka, na drugom raspelo. Plakati su nekoliko dana od postavljanja uklonjeni i zamijenjeni drugima.

O spornim je donacijama udrugama i sportskim klubovima te o financiranju kampanje i plakata progovorio sisački SDP prošlog mjeseca nakon čega je DORH pokrenuo predistražne radnje te na razgovor pozvalo Kristinu Ikić Baniček, koja je na čelu sisačke koalicije SDP-HNS-HSU te HNS-ovog Vladu Andučića.

Koalicija oko SDP-a prijavila je gradsku upravu na čelu s Dinkom Pintarićem i upravu Sisačkog vodovoda jer su, prema njihovim tvrdnjama s 240 tisuće kuna iz Vodovoda Grad financirali gradsku kampanju HDZ-ove koalicije.