REKORDAN ULOV

Policija u BiH zaplijenila 42 kilograma 'skunka'

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 31.10.2011 15:10
  • Objavljeno 31.10.2011 u 14:11
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bosanskohercegovačka policija zaplijenila je u ponedjeljak u Jajcu, u središnjoj Bosni, 42 kilograma droge 'skunk', koja je bila pripravljena za prodaju, te oko tisuću stabljika biljke od koje se ta droga dobiva, a u raciji je otkrila i pogon za preradu droge

Po podacima iz policijskih izvora, uhićena su braća uključena u ilegalnu trgovinu narkoticima, a u potrazi za drogom pretražena su još četiri mjesta u Srednjobosanskoj županiji.

Član stručnog tima vlade Sarajevske županije za borbu protiv zloporabe narkotika Džemal Murga upozorio je, međutim, u ponedjeljak da su zapravo lake droge poput 'skunka' i marihuane, koje policija gotovo svaki dan plijeni, zanemariv problem u usporedbi sa sve većom upotrebom kokaina ili heroina.

Nema učinkovite pljenidbe upravo tih droga, kazao je taj umirovljeni policijski inspektor u intervjuu koji je u ponedjeljak objavilo sarajevsko Oslobođenje.

Po njegovim riječima, u Sarajevu se zapravo najviše koristi marihuana, no ima i dvije i pol do tri tisuće registriranih intravenoznih ovisnika o narkoticima koji kupe najmanje 700 kilograma heroina na godinu. Preprodavači u Sarajevu na njima zarade i do 60 milijuna konvertibilnih maraka (30 milijuna eura), ustvrdio je Murga.

Upozorio je i na nesuvisla zakonska rješenja koja priječe učinkovitiju borbu protiv trgovine narkoticima. Podsjetio je na činjenicu da Ministarsko vijeće BiH ni do danas nije uspostavilo povjerenstvo koje je trebalo donijeti pravilnik o uništavanju zaplijenjene droge.

'Od 2002. nije se ništa uništilo', izjavio je Murga, dodavši da su stoga brojna policijska skladišta zatrpana zaplijenjenom drogom s kojom ne mogu ništa učiniti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi